Beachvolleybal

Met het succes van met name de heren duo’s in het beachvolleybal wordt de sport alsmaar populairder. En dat is natuurlijk niet zo gek! Lekker in het zonnetje en met de blote voeten in het zand.

Maar wist jij dat je in Hoorn ook geweldig kunt beachvolleyballen? Nadat het zaalseizoen is afgelopen gaan wij verder op de beachvelden in Blokker. Op dinsdag en donderdag vinden hier trainingen plaats voor jong en oud. Op de andere dagen is het mogelijk om zelf met een groepje te spelen.

Beachvolleybal regels

Wat niet iedereen weet is dat er hele andere regels gelden voor beachvolleybal. Zo speel je op een kleiner veld met slechts twee spelers in tegenstelling tot de zaal waar je met zes anderen in het veld staat. Dat betekent dat het tactische element veel belangrijker is geworden. Het uitkiezen van een goede positie in de verdediging is erg lastig. En wat dacht je van de aanval?

Het grootste verschil zit echter in de toepassing van de techniek. Zo mag de eerst en laatste bal enkel met hard contact geraakt worden. Dat wil zeggen onderhands of een geslagen bal. Daardoor ligt de moeilijkheidsgraad een stuk hoger bij beachvolleybal!

Zie ook dit filmpje voor meer informatie: https://www.youtube.com/watch?v=RRoJt99uVss

Meedoen

De trainingen starten op donderdag 9 mei 2019 en eindigen op donderdag 11 Juli 2019.

Lijkt het je leuk om mee te spelen en/of te trainen?
Schrijf je dan in via: ons online inschrijf formulier.

Voor meer informatie kun je ook onze PDF Informatiepagina downloaden!

Wil je in algemene zin wat meer informatie over beachvolleybal dan kun je ook kijken op de website van de NeVoBo: http://www.volleybal.nl/beachvolleybal

 


 • Kalender

  27/30-06-2019
  Beachtoernooi op de Roode Steen
  14-09-2019
  Oefenwedstrijden in de Opgang

  • Jeugd

   Voor jonge talenten vanaf 7 tot en met 18 jaar oud

   Lees meer
  • Senioren

   Voor de fanatieke volleyballers die ook graag meedoen aan de competitie

   Lees meer
  • Recreanten

   Voor wie geen competitie wil spelen maar toch lekker wil volleyballen

   Lees meer
  • Beachvolleybal

   Voor wie één van de populairste sporten van het moment wil beoefenen

   Lees meer

  Probeer het zelf

  Misschien twijfel je nog of volleybal iets voor je is? Of wil je onze vereniging beter leren kennen? Meld je dan aan om een keertje geheel vrijblijvend mee te trainen!

  aanmelden