Website titel
volleybalvereniging
WHAM WHAM
Hoorn, Zwaag, Kersenboogerd en Risdam
Oliebollen
Aankomend programma

WanneerWedstrijdenNavigatie
Er staan geen wedstrijden op de planning.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Beachvolleybal

Met het succes van met name de heren duo’s in het beachvolleybal wordt de sport alsmaar populairder. En dat is natuurlijk niet zo gek! Lekker in het zonnetje en met de blote voeten in het zand.

Maar wist jij dat je in Hoorn ook geweldig kunt beachvolleyballen? Wham Wham biedt in samenwerking met Volleybalvereniging NIVO beachvolleybal aan op een nieuw aangelegd Beachcourt aan de Lingeweg in Hoorn. Door de weeks vinden hier beachtrainingen plaats en is er gelegenheid om in groepen vrij te spelen.

Meedoen

Trainingen voor zowel jeugd als senioren starten ieder jaar op maandag na de meivakantie, en eindigen op de laatste vrijdag voor de zomervakantie. Vrij spelen start gelijktijdig en gaat door tot het einde van de zomervakantie. Voor meer informatie, inschrijven of 3x gratis meetrainen, bezoek de website van het samenwerkingsverband BeacheninHoorn:

https://beacheninhoorn.jimdosite.com/

Beachvolleybal regels

Wat niet iedereen weet is dat er hele andere regels gelden voor beachvolleybal. Zo speel je op een kleiner veld met slechts twee spelers in tegenstelling tot de zaal waar je met zes anderen in het veld staat. Dat betekent dat het tactische element veel belangrijker is geworden. Het uitkiezen van een goede positie in de verdediging is erg lastig. En wat dacht je van de aanval?

Het grootste verschil zit echter in de toepassing van de techniek. Zo mag de eerst en laatste bal enkel met hard contact geraakt worden. Dat wil zeggen onderhands of een geslagen bal. Daardoor ligt de moeilijkheidsgraad een stuk hoger bij beachvolleybal!

Zie ook dit filmpje voor meer informatie: https://www.youtube.com/watch?v=RRoJt99uVss

Wil je in algemene zin wat meer informatie over beachvolleybal dan kun je ook kijken op de website van de NeVoBo: http://www.volleybal.nl/beachvolleybal