Website titel
volleybalvereniging
WHAM WHAM
Hoorn, Zwaag, Kersenboogerd en Risdam
Aankondiging
WHAM WHAM
viert 50 jarig bestaan!
Whampie
Lees snel onze laatste WHAMPIE!
Aankomend programma

WanneerWedstrijdenNavigatie
18 January 19:45Wham Wham DS 4 - Madjoe DS 2
21 January 19:15Madjoe DS 3 - Wham Wham DS 3
21 January 21:00Madjoe DS 6 - Wham Wham DS 6

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Beachvolleybal

Met het succes van met name de heren duo’s in het beachvolleybal wordt de sport alsmaar populairder. En dat is natuurlijk niet zo gek! Lekker in het zonnetje en met de blote voeten in het zand.

Maar wist jij dat je in Hoorn ook geweldig kunt beachvolleyballen? Nadat het zaalseizoen is afgelopen gaan wij verder op de beachvelden in Blokker. Op dinsdag en donderdag vinden hier trainingen plaats voor jong en oud. Op de andere dagen is het mogelijk om zelf met een groepje te spelen.

Beachvolleybal regels

Wat niet iedereen weet is dat er hele andere regels gelden voor beachvolleybal. Zo speel je op een kleiner veld met slechts twee spelers in tegenstelling tot de zaal waar je met zes anderen in het veld staat. Dat betekent dat het tactische element veel belangrijker is geworden. Het uitkiezen van een goede positie in de verdediging is erg lastig. En wat dacht je van de aanval?

Het grootste verschil zit echter in de toepassing van de techniek. Zo mag de eerst en laatste bal enkel met hard contact geraakt worden. Dat wil zeggen onderhands of een geslagen bal. Daardoor ligt de moeilijkheidsgraad een stuk hoger bij beachvolleybal!

Zie ook dit filmpje voor meer informatie: https://www.youtube.com/watch?v=RRoJt99uVss

Meedoen

De trainingen starten op donderdag 18 mei 2020 en eindigen op donderdag 2 Juli 2020.

Lijkt het je leuk om mee te spelen en/of te trainen?
Schrijf je dan in via: ons online inschrijf formulier.

Voor meer informatie kun je ook onze PDF Informatiepagina downloaden!

Wil je in algemene zin wat meer informatie over beachvolleybal dan kun je ook kijken op de website van de NeVoBo: http://www.volleybal.nl/beachvolleybal