volleybalvereniging
WHAM WHAM
Hoorn, Zwaag, Kersenboogerd en Risdam
WHAM WHAM
viert 50 jarig bestaan!
Lees snel onze laatste WHAMPIE!

WanneerWedstrijdenNavigatie
04 December 21:00Westvolver DS 1 - Wham Wham DS 2
04 December 21:15The Setfighters DS 2 - Wham Wham DS 4
05 January 19:45Wham Wham DS 3 - Clam Dycke DS 2

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Tien nieuwste Facebook posts

6 days ago

Volleybalvereniging WHAM WHAM

Amaryllis tijd 😍

Alex Van Kampen verkoopt weer de mooiste amaryllisbollen en de opbrengst gaat naar Wham Wham.

Kleuren: Wit, Rood, Roze of Rood met Wit
Prijs: 1 voor 3 euro of 4 voor 10 euro

Wil je de club steunen door wat bollen in te slaan om het thuis gezellig te maken of om kado te doen? Stuur dan even een berichtje naar Alex van Kampen of Lilian van Kampen of reageer onder dit bericht en het wordt geregeld.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Update plannen stadsstrand

Een beachvolleybalveld wordt genoemd als onderdeel van de plannen van Gemeente Hoorn voor het stadsstrand. Dat is mooi nieuws, hoewel meerdere veldjes natuurlijk nóg mooier zou zijn 😅.. Bedankt voor het stemmen allemaal! 😊 👍

#volleyballeeft

m.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20201113_88220368/hoorn-wil-op-toekomstig-stadsstrand-in-ieder-g...
... See MoreSee Less

View on Facebook

Check deze cheque!

De stemmen van #raboclubsupportwestfriesland zijn geteld en wij zijn natuurlijk ontzettend blij met het resultaat!

Het geld van deze leuke actie van Rabobank zal worden gebruikt om jeugdtrainers op te leiden.
Jacintha, Femke en Ruud zouden in de toekomst graag jeugdtrainer willen worden en zijn dan ook heel blij met de support vanuit de vereniging en de Rabobank.

Iedereen heel erg bedankt voor het stemmen!
#rabobankclubkascampagne
#RaboClubSupport
#raboclubsupportwestfriesland
#rabobank
... See MoreSee Less

View on Facebook

Nieuwsbrief van volleybalvereniging Wham Wham

Beste Wham Wham leden,

Na de persconferentie van afgelopen dinsdag is duidelijk geworden dat de regels m.b.t. Corona strakker worden aangehaald. Dit heeft o.m. als consequentie dat trainingen voor senioren de komende 2 weken in ieder geval geen optie is met max. 2 personen per veld. De jeugd t/m 17 jaar zal wel blijven doortrainen onder de al eerder afgekondigde voorwaarden.
De Nevobo heeft daarnaast al aangekondigd dat de competitie voor de jaarwisseling niet meer zal worden hervat, zelfs als de maatregelen versoepeld zouden worden voor die tijd.

Omdat een enquete heeft uitgewezen dat er toch behoorlijk wat leden (zo’n 40%) zijn die graag willen trainen bij beperkingen van 4 personen per veld, wordt er door het Bestuur en Technische Commissies gewerkt aan een scenario om hiervoor mogelijkheden te bieden voor het geval dat over 2 weken wellicht weer versoepelingen worden afgekondigd. Na de volgende persconferentie volgt hierover nader overleg en communicatie naar de leden.

Financiële consequenties
Duidelijk is dat wij en de Nevobo de leden momenteel niet kunnen bieden waarvoor zij betalen. Het Bestuur heeft dan ook gekeken naar de mogelijkheden voor financiële compensatie. Omdat het niet duidelijk is wanneer de trainingen en competitie weer kunnen worden opgestart en of er vanuit de Nevobo financiële compensatie komt, heeft het Bestuur besloten in december wel tot inning van de 2e incasso over te gaan en eventuele financiële compensatie te verrekenen met de 3e incasso aan het eind van het seizoen. Dan weten we namelijk hoe het daadwerkelijk zit en voorkomen we dat de penningmeester 2x een herberekening moet maken. Uitgangspunt hierbij is dat de periode dat er niet getraind en gespeeld wordt voor zover mogelijk in mindering wordt gebracht op de contributie. Wij hopen op begrip hiervoor.

Sponsorkliks
Inmiddels heeft Wham Wham zich aangesloten bij Sponsorkliks. Dit houdt in dat als leden via Sponsorkliks bestellingen doen (bij b.v. Bol.com en heel veel andere bedrijven) Wham Wham een klein deel hiervan krijgt. Dit zijn per keer misschien kleine bedragen, maar bij elkaar kan dit aardig wat opleveren voor onze club. En er zitten geen nadelen aan, geen verplichtingen en de prijzen zijn hetzelfde. Dus als er Sinterklaas- en Kerstaankopen gedaan moeten worden, doe dit dan via Sponsorkliks op de website van Wham Wham. Je kan hiervoor ook de browser plugin installeren, dan wordt je automatisch gevraagd of je Sponsorkliks wil activeren als je op een site komt die hieraan meedoet.

Wij wensen iedereen veel sterkte de komende tijd en hopelijk weer tot snel in de sporthal.

Het Bestuur
... See MoreSee Less

View on Facebook

Wham Wham in het Noordhollands Dagblad
--------------------------------------------------

Jubileumjaar Zwaagse volleybalclub Wham Wham mist glans door corona, feestavond verplaatst naar volgend jaar

Martijn Mak
Zwaag

Een avond voor leden en oud-leden met een mooie toespraak en tentoonstelling over de volleyclub, lekker bijpraten en onder begeleiding van de band Liever Live de dansvloer benutten, ter ere van het 50-jarig bestaan van Wham Wham in Zwaag.

Zo had voorzitter Henk Snoeijer aanstaande zaterdagavond eigenlijk voor zich gezien. Helaas gooide corona roet in het eten. „Ons jubileumjaar heeft zijn glans verloren.”

Samen met Jan Koen, verantwoordelijk voor de PR van de club, vertelt hij dat het feest in ieder geval tot mei volgend jaar is uitgesteld. „Het had een feestjaar moeten worden, met activiteiten voor de jeugd, maar alles is aan de kant geschoven vanwege het virus. Competities zijn stilgevallen, alleen de jeugd tot achttien jaar traint nog.”
Whampie

Toch hebben de mannen nog wel het een en ander in petto. „We zijn bezig met het maken van een jubileumeditie van clubblad Whampie en een jubileumshirt.”

Gelukkig raakt de coronacrisis de club in financieel opzicht niet hard. „Toen we abrupt moesten stoppen, zaten we met zaalhuur en salarissen van trainers in onze maag. Gelukkig was de gemeente erg meewerkend en schold het de huur kwijt. Ook hebben wij geen eigen kantine, waardoor we niet opeens een deel omzet kwijt waren. Je kunt alleen de leden niet bieden waar ze voor betaald hebben. Maar we hebben geen enkele vraag gehad over eventuele restitutie.”
Coronastop

De coronastop geeft Wham Wham wel de mogelijkheid om een aantal organisatorische zaken in orde te maken, zoals het ontwikkelen van een verenigingsvisie en beleidsplannen. „Verder zijn onze statuten bijvoorbeeld belegen. Die worden de komende tijd aangepast.”
Grondlegger

Bij Wham Wham, mede opgericht door de in 2012 overleden Gerard Entius en in het begin een omnisportvereniging (volleybal, tafeltennis en badminton), staat saamhorigheid voorop. „Dat zie je terug in de animo om bijvoorbeeld wedstrijden te leiden of punten te tellen, dat wordt al vanaf de jeugd gestimuleerd. Daarnaast hebben we nog onze zeer actieve dames van de sociale media en een bruisende feestcommissie.”

Wat betreft het niveau heeft de club de afgelopen jaren, met name de heren, een sprongetje gemaakt. „Beide eerste teams spelen nu promotieklasse en dit niveau proberen we te behouden. De vrouwenkant is wel iets beter vertegenwoordigd. Het is een jong en talentvol team en ze stonden bovenaan toen de competitie werd stilgelegd. Dat is wrang.”

De herenteams hebben al een aantal keer spelers voortgebracht die het in de volleybalwereld best ver hebben geschopt. „Rick van Baar heeft in Zwolle op het hoogste niveau gespeeld en zit nu bij Madjoe. Martijn Wiebering speelde hoog in Amstelveen en is nu terug bij ons. Dat is fijn, om zo’n goede speler erbij te hebben.”
Beachvolleybal

De volleybalclub heeft in de afgelopen jaren zeker niet stilgezeten. „We hebben een trainingsprogramma voor nieuwe leden, zodat zij snel de basis leren en op die manier bestaande trainingsgroepen niet verstoren. We geven clinics op scholen, organiseren toernooien en hebben zelfs trainingen gegeven aan asielzoekers. Dat ging via taalinstituut Fiolet.”

Ook het beachvolleybal, wat begint aan het einde van het zaalseizoen, staat stevig op poten. „Alleen verdwijnen onze velden in Blokker, om ruimte te maken voor woningen. Het wordt zoeken naar een andere locatie, misschien dat we voor een deel straks op het nieuwe stadsstrand terecht kunnen?”

Het aantal leden van West-Friese volleybalclubs is de afgelopen tien jaar sterk afgenomen. Snoeijer: „Vijf jaar geleden is daarom een voorzittersoverleg in het leven geroepen waarin de clubs samen dingen proberen te organiseren, zoals cursussen, promotie en toernooien.”

Wham Wham heeft ongeveer 160 leden en dat aantal is de afgelopen tien jaar eigenlijk onveranderd gebleven. „Sinds twee jaar hebben we ook weer twee teams van jonge jongens. Daar zijn we heel blij mee”, aldus Snoeijer en Koen.
Eenhoornzegel

Tijdens de feestavond zou de club ook de Eenhoornzegel uitgereikt krijgen van de gemeente Hoorn. Dat kon niet doorgaan vanwege corona en daarom ging Snoeijer eerder deze week langs op het gemeentehuis om de zegel te ontvangen uit de handen van wethouder Kholoud Al Mobayed. Het is een gebruik dat verenigingen die vijftig jaar bestaan deze zegel krijgen, met daarbij een bedrag van 500 euro.
... See MoreSee Less

View on Facebook
View on Facebook

1 month ago

Volleybalvereniging WHAM WHAM

Wham Wham 50 jaar jong !! 🥳

Vandaag, 22 oktober 2020 bestaat onze mooie volleybalvereniging precies 50 jaar.

Ondanks alle (on)mogelijkheden toch een mooi moment om even bij stil te staan.

Gefeliciteerd allemaal !!! 🎂

Natuurlijk gaan we dat nog vieren zodra dit weer op een normale manier kan.

Bestuur en PR Wham Wham
... See MoreSee Less

View on Facebook