Website titel
volleybalvereniging
WHAM WHAM
Hoorn, Zwaag, Kersenboogerd en Risdam
Oliebollen
Aankomend programma

WanneerWedstrijdenNavigatie
Er staan geen wedstrijden op de planning.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Over Wham Wham

Wham Wham is sinds 2020 druk bezig met het opstellen van een verenigingsvisie. Zie hieronder waar onze vereniging voor staat!

VisieBeleidsplan-2020-2023-Definitief-Okt-2020

Clubhistorie en Gerrit Entius

Onze club kent een rijke historie en het begon ooit allemaal op een jeugdkamp in 1969. Een touw, gespannen tussen twee bomen, wordt gepromoveerd tot volleybalnet en het enthousiasme voor volleybal onder de Zwaagse kampleden blijkt groot. Al snel vormen zich de eerste plannen voor het opzetten van een volleybalvereniging en de rest is geschiedenis.

Een jaar later worden de plannen concreet. Aan de Julianalaan in Zwaag staat een gymzaaltje waar op dat moment al een groepje volleybalt. Gerrit Entius en Jan Rol nemen het initiatief om samen met deze groep een vereniging op te zetten. De naam voor de club wordt aangedragen door de jongeren van het jeugdkamp en volleybalverening WHAM WHAM is een feit. WHAM! zou het geluid moeten omschrijven dat men hoort bij het slaan van de bal en zodoende werd voor deze naam gekozen.

Oude teamfoto

Sporthal Zwaag

In 1980 opent sporthal Zwaag haar deuren en besloten wordt om de vereniging te verhuizen van de Julianalaan naar de nieuwe sporthal. Op de nieuwe locatie groeit de vereniging door en met de toevoeging van badminton en tafeltennis wordt het een grote omnisportvereniging. Op een zeker moment telt de vereniging maar liefst 360 leden!

In 2002 verhuist de vereniging naar sporthal de Opgang waar de club tot op heden nog altijd haar thuisbasis heeft. De badminton afdeling splitst zich af en gaat verder als badmintonvereniging Slash. De tafeltennis afdeling werd helaas opgeheven.

Vandaag de dag is de volleybalvereniging nog altijd een begrip in Hoorn. De vereniging is betrokken bij diverse activiteiten zoals de organisatie van het beachvolleybaltoernooi op het Roode Steen, het scholenvolleybaltoernooi voor de basisscholen en het geven van trainingen op basisscholen in Hoorn.

Gerrit Entius

Gerrit Entius

Op 18 augustus 2012 overleed de oprichter van onze vereniging. Gerrit is gedurende 41 jaar van onschatbare waarde geweest voor onze volleybalclub en heeft de afgelopen jaren hierin tal van functies bekleed. Hij was de spil van onze vereniging en werd niet voor niets “mister WHAM WHAM” genoemd. Met name voor de ontwikkeling van de volleybaljeugd in Noord-Holland heeft hij zich jarenlang enorm ingespannen. 

Gerrit was een noeste werker en hield er niet van om in de schijnwerpers te staan. Hij heeft een onuitwisbare indruk achter gelaten binnen onze vereniging. Bij elke activiteit speelde Gerrit wel een rol. Zo was hij een onmisbare steunpilaar bij de organisatie van de vele kampeermarkten, toernooien en vele andere activiteiten. Ook had Gerrit een enorm netwerk en een ruime mensenkennis waar dankbaar van gebruik is gemaakt.

Wij zijn hem veel dank verschuldigd voor hetgeen hij voor onze volleybalvereniging heeft betekend. Wij zullen zijn warme persoonlijkheid, alsmede zijn markante stemgeluid bij het omroepen van wedstrijden in de sporthal, erg missen. Zijn naam zal binnen onze vereniging in ieder geval blijven voortleven o.a. bij de jaarlijkse uitreiking van de Gerrit Entius wisseltobbe.