Website titel
volleybalvereniging
WHAM WHAM
Hoorn, Zwaag, Kersenboogerd en Risdam
Oliebollen
Aankomend programma

WanneerWedstrijdenNavigatie
21 September 12:00VV Wham Wham JA 1 - Alvoco JA 1
21 September 12:00VV Wham Wham MC 1 - Simokos MC 4
21 September 15:30Tevoko MB 1 - VV Wham Wham MB 1

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Wham-wham in het nieuws!

Wham Wham in het Noordhollands Dagblad

Jubileumjaar Zwaagse volleybalclub Wham Wham mist glans door corona, feestavond verplaatst naar volgend jaar (Martijn Mak, Zwaag).
Een avond voor leden en oud-leden met een mooie toespraak en tentoonstelling over de volleyclub, lekker bijpraten en onder begeleiding van de band Liever Live de dansvloer benutten, ter ere van het 50-jarig bestaan van Wham Wham in Zwaag. Zo had voorzitter Henk Snoeijer aanstaande zaterdagavond eigenlijk voor zich gezien. Helaas gooide corona roet in het eten. „Ons jubileumjaar heeft zijn glans verloren.” Samen met Jan Koen, verantwoordelijk voor de PR van de club, vertelt hij dat het feest in ieder geval tot mei volgend jaar is uitgesteld. „Het had een feestjaar moeten worden, met activiteiten voor de jeugd, maar alles is aan de kant geschoven vanwege het virus. Competities zijn stilgevallen, alleen de jeugd tot achttien jaar traint nog.”

Whampie

Toch hebben de mannen nog wel het een en ander in petto. „We zijn bezig met het maken van een jubileumeditie van clubblad Whampie en een jubileumshirt.”
Gelukkig raakt de coronacrisis de club in financieel opzicht niet hard. „Toen we abrupt moesten stoppen, zaten we met zaalhuur en salarissen van trainers in onze maag. Gelukkig was de gemeente erg meewerkend en schold het de huur kwijt. Ook hebben wij geen eigen kantine, waardoor we niet opeens een deel omzet kwijt waren. Je kunt alleen de leden niet bieden waar ze voor betaald hebben. Maar we hebben geen enkele vraag gehad over eventuele restitutie.”

Coronastop

De coronastop geeft Wham Wham wel de mogelijkheid om een aantal organisatorische zaken in orde te maken, zoals het ontwikkelen van een verenigingsvisie en beleidsplannen. „Verder zijn onze statuten bijvoorbeeld belegen. Die worden de komende tijd aangepast.”

Grondlegger

Bij Wham Wham, mede opgericht door de in 2012 overleden Gerard Entius en in het begin een omnisportvereniging (volleybal, tafeltennis en badminton), staat saamhorigheid voorop. „Dat zie je terug in de animo om bijvoorbeeld wedstrijden te leiden of punten te tellen, dat wordt al vanaf de jeugd gestimuleerd. Daarnaast hebben we nog onze zeer actieve dames van de sociale media en een bruisende feestcommissie.”
Wat betreft het niveau heeft de club de afgelopen jaren, met name de heren, een sprongetje gemaakt. „Beide eerste teams spelen nu promotieklasse en dit niveau proberen we te behouden. De vrouwenkant is wel iets beter vertegenwoordigd. Het is een jong en talentvol team en ze stonden bovenaan toen de competitie werd stilgelegd. Dat is wrang.”
De herenteams hebben al een aantal keer spelers voortgebracht die het in de volleybalwereld best ver hebben geschopt. „Rick van Baar heeft in Zwolle op het hoogste niveau gespeeld en zit nu bij Madjoe. Martijn Wiebering speelde hoog in Amstelveen en is nu terug bij ons. Dat is fijn, om zo’n goede speler erbij te hebben.”

Beachvolleybal

De volleybalclub heeft in de afgelopen jaren zeker niet stilgezeten. „We hebben een trainingsprogramma voor nieuwe leden, zodat zij snel de basis leren en op die manier bestaande trainingsgroepen niet verstoren. We geven clinics op scholen, organiseren toernooien en hebben zelfs trainingen gegeven aan asielzoekers. Dat ging via taalinstituut Fiolet.”
Ook het beachvolleybal, wat begint aan het einde van het zaalseizoen, staat stevig op poten. „Alleen verdwijnen onze velden in Blokker, om ruimte te maken voor woningen. Het wordt zoeken naar een andere locatie, misschien dat we voor een deel straks op het nieuwe stadsstrand terecht kunnen?”
Het aantal leden van West-Friese volleybalclubs is de afgelopen tien jaar sterk afgenomen. Snoeijer: „Vijf jaar geleden is daarom een voorzittersoverleg in het leven geroepen waarin de clubs samen dingen proberen te organiseren, zoals cursussen, promotie en toernooien.”
Wham Wham heeft ongeveer 160 leden en dat aantal is de afgelopen tien jaar eigenlijk onveranderd gebleven. „Sinds twee jaar hebben we ook weer twee teams van jonge jongens. Daar zijn we heel blij mee”, aldus Snoeijer en Koen.

Eenhoornzegel

Tijdens de feestavond zou de club ook de Eenhoornzegel uitgereikt krijgen van de gemeente Hoorn. Dat kon niet doorgaan vanwege corona en daarom ging Snoeijer eerder deze week langs op het gemeentehuis om de zegel te ontvangen uit de handen van wethouder Kholoud Al Mobayed. Het is een gebruik dat verenigingen die vijftig jaar bestaan deze zegel krijgen, met daarbij een bedrag van 500 euro.